Urban Space Agency

…from space to place!

Buikslotermeerplein placemaking

  

Gemeente Amsterdam werkt aan de plannen om het Buikslotermeerplein te transformeren naar hét kloppende stadshart van Amsterdam Noord. Urban Space Agency vorm samen met Stefan Bödecker (BFAS+) en Okrah Donkor (Triple Threat) het Placemaking team dat zich  richt op de ideeën en wensen die leven binnen de gebruikers van het Buikslotermeerplein.

Samen met bewoners, bezoekers, ondernemers, studenten en andere belanghebbenden kijken wij naar initiatieven die op de korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Een echte aftrap van de gebiedsontwikkeling! Daarnaast onderzoeken we ook welke ideeën er een permanente plek kunnen krijgen in de plannen.

XL-sessie

Tijdens de 2e XL-sessie over de toekomst van het Buikslotermeerplein op 3 juni 2020 kregen eigenaren, ondernemers, bewoners, scholieren, cultuurmakers en de Gemeente de mogelijkheid om online mee te denken over de vraagstukken omtrent de vernieuwing van het Buikslotermeerplein. Stefan Bödecker (BFAS+) vertelde hier over de Place Game die op 30 juni en 4 juli gaan plaatsvinden.

De gehele sessie is hier terug te zien.


Place Game

Op dinsdag 30 juni en zaterdag 4 juli 2020 organiseerden wij in opdracht van de Gemeente Amsterdam twee Place Games op het Buikslotermeerplein. Tijdens deze Place Games stond de volgende vraag centraal: Hoe veranderen we het Buikslotermeerplein van leefbaar naar liefdevol? Buurtbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden van het Buikslotermeerplein waren aanwezig om mee te denken over mogelijke antwoorden op deze vraag.

Uitleg Place Game

Een Place Game is een soort stadsexpeditie, waarbij bewoners, ondernemers en belanghebbenden hun wijk in gaan en onderzoeken wat nodig is om de buurt een mooiere plek te maken. Vaak kan dat al door kleine ingrepen die binnen een dag te realiseren zijn. Soms is er meer nodig op de langere termijn om de buurt aangenamer en toegankelijker te maken voor de toekomst.


Place Game Report

Van alle presentaties en ideeën die naar voren kwamen gedurende de Place Game is een Place Game Report met een bijbehorende Quick wins-kaart gemaakt. Het Place Game Report vormt de basis voor de vergaderingen met het Place Management Team en de coalitie van lokale partners.

Het Place Game Report kunt u hier online lezen of downloaden.

 


Reacties zijn gesloten.