Urban Space Agency

…from space to place!

Over USA

Urban Space Agency …from space to place! is een merk dat stedelijke ontwikkelingen met betrekking tot ongebruikte ruimte ongewoon benadert; ze stimuleert en creëert kansen voor kleine ondernemingen in de stad op een duurzame manier en ze bedrijft de verhuurorganisatie: placemaking!

Urban Space Agency helpt u met verbinden, activeren, en programmeren in verouderde en gloednieuwe winkelgebieden. Door- en voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Urban Space Agency
postadres: Faradaystraat 1HS, 1098NM, Amsterdam

The Urban Space Agency is opgericht door:

Jan Duinkerken – agent one   
in memoriam: onze vriend en collega is helaas niet meer hier…
Heeft zijn liefde en passie voor gebieden, architectuur en wooncultuur laten bloeien.
Hij was hoofd beheer bij vereniging Hendrick de Keyser geweest; hij was eigenaar van Duinkerken Huuradministratie beheer en advies. Daarnaast was hij voorzitter bij Stichting Raguel.
We missen Jan enorm en zijn blij dat hij onderdeel is geweest van ons team; een sterke kracht die eerlijk, rechtlijnig vol humor en liefde met ons samen ideeën heeft uitgewerkt. We hebben deel mogen nemen aan een mooi afscheid en denken regelmatig aan Jan.

Peter Groenendaal – agent oneUrban Space Agency BV - Linkedin
Peter@UrbanSpaceAgency.nl
Is een verbinder en placemaker pur sang.
Bedenker van “#Leefbaar naar Liefdevol”.
Hij is oprichter van Placemaking Plus, nu onderdeel van BF-AS +: Placemaking gaat over het zien, samen ontwikkelen, en managen van “ontmoetingsplekken” in de openbare ruimte. Zoals pleinen, markten, (delen van) wijken, campussen, stationsgebieden, openbare gebouwen, etc. Centraal bij placemaking staat de “community”, de mensen die dagelijks samen acteren in de openbare ruimte: de bewoners, de ondernemers en de bezoekers van het gebied (De B.O.B.). Elk gebied kent een aantal aanstekelijke dwazen die de weg wijzen. Zij kennen het gebied en de mensen in het gebied als geen ander. Wij zijn het gereedschap.
Daarnaast heeft hij veel ervaring opgedaan, onder meer: Dappermarkt, de Wereldmarkt Transformatie Schalkwijk, 5 jaar UN Habitat / Future of Places, Mede oprichter World Science Festival Amsterdam, Plein ’45-’45, Museumplein, Buikslotermeerplein, Banne Noord, Amsterdam, Zaanstad, Katowice Places (Polen), Placemaking, Hamburg, Barcelona.

Pim Evers – agent one Urban Space Agency BV - Linkedin
Pim@UrbanSpaceAgency.nl
Is een veelzijdige ondernemer met passie voor horeca, placemaking en water.

Hij heeft onder meer het Cradle-to-Cradle restaurant Hannekes Boom…sinds 1662 met respect voor natuur, de plek, historie en omwonenden opgezet, met daarnaast borrelboot Hannekes Boot; hij heeft het gezellige nachtcafé Bloemenbar mede-opgezet, net als de lieve en gezellige echt Amsterdamse buren: Disco Dolly en Cannibale Royale (en: Cannibale Royale Ruysdaelkade en Cannibale Royale Lange Niezel en Cannibale Royale du Nord (NDSM) en Cannibale Royale Rozengracht) en is door de Gemeente geselecteerd om van het Rijksmonument de Vergulden Eenhoorn weer een plek voor iedereen te maken. Daarna opende hij Meneer Nieges aan de Westerdoksdijk en opende hij Oliva Amsterdam; een nachtclub en restaurant aan het Rembrandtplein, die vlak na opening al door velen is geroemd. Daarna opende hij Café Nieuw Amsterdam, met trouwlocatie het West-Indisch Huis, dat een trouwlocatie is en de cateraar A matter of TASTE huisvest. Recent opende hij Aloha bowling & restaurant. Daarnaast heeft hij een adviesbureau Indysign Communicatieadvies Amsterdam en stimuleert hij recreatief gebruik van water met stichting Amsterdam Waterstad en voert hij placemaking activiteiten vanuit Urban Space Agency. Daarnaast is hij voorzitter van de Amsterdamse afdeling van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland.

Zij maken samen met u de transitie van space naar place!

Urban Space Agency