Urban Space Agency

…from space to place!

Playground CS™

Kijk rond op Playground CS™ (beweeg het beeld) door Amsterdam360 (klik hier voor de website van Amsterdam360):

klik hier voor volledig scherm (erg mooi!)

Foto feed van Joost Guntenaar (klik hier voor de website van Joost Guntenaar):
http://www.guntenaar.org/webcam-KortenH/webcam.jpg?timestamp=1437596051780

Playground CS™ van Urban Space Agency: de lekkerste plek middenin Amsterdam voor zomer 2015!

Playground CS
Pal voor het Centraal Station van Amsterdam wordt vanaf half juli een prachtige tijdelijke speelplek geopend: Playground CS™. Voor kinderen, papa’s en mama’s en opa’s en oma’s! Tot en met 23 augustus 2015 iedere dag geopend!
Sport en spel, zand, emmertjes, scheppen, ligstoelen, hangmatten en parasols geven de plek de sfeer van een strand. De plek vormt een oase voor kinderen en gezinnen in de hectiek van de stad. Playground CS™ vormt de aftrap van een project om kinderen meer speelruimte in de stad te geven.

Initiatiefnemer is Henny Heijmans van Amsterdamverbindt, Gemeente Amsterdam (Sport, Ruimte en duurzaamheid, Stad in Balans), met Stefan Bödecker van BF-AS.
Samen met Tosti Creative maakt Urban Space Agency van Playground CS™ deze zomer dé place to be.

Na de zomer verhuist de Playground naar een ander plekje (een park?!) in de stad.

Foto

Persbericht: www.PlaygroundCS.nl
Ondernemers openen pop-up stadsstrand voor jonge gezinnen tegenover Centraal Station Amsterdam 
Amsterdam, 7 juli 2015
Op 15 juli opent aan de Prins Hendrikkade, ter hoog te van het Centraal Station, een pop-up stadsstrand voor jonge gezinnen met kinderen. Zes weken lang zal de voormalige bouwput van de Noord/Zuidlijn een gezellige en veilige speelplek zijn op één van de meest kenmerkende plekken van Amsterdam. Het pop-up strand, genaamd Playground CS, wordt gerealiseerd op het ongebruikte bruggenhoofd aan de Prins Hendrikkade. Het strand strekt uit over een oppervlakte van ruim 1500 m2. Op dit terrein worden vanaf 15 juli, zes weken lang, zeven dagen per week, creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen georganiseerd. Playground CS is een initiatief van een groep ondernemers en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam. Het project is onderdeel van het programma Stad in Balans, waarbij op slimme manieren wordt geëxperimenteerd om een gezonde balans te vinden tussen de groei van Amsterdam en het leven in de stad. Het project wordt uitgevoerd door Urban Space Agency in samenwerking met Tosti Creative en Amsterdam Verbindt.
Playground CS wordt gebouwd voor jonge gezinnen die op een originele en eigentijdse manier hun vrije tijd willen besteden. Voor de kinderen is er een dagvullend programma met activiteiten als jeu de boules, een zandkastelen wedstrijd, kinderyoga, schildercursus en openlucht filmavond. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van het project en de programmering op de website van Playground CS.
Het initiatief is voornamelijk voor kinderen, maar ook voor ouders en buurtbewoners moet het een leuke plek worden. Volwassenen kunnen ‘s ochtends deelnemen aan tai chi- of yogalessen, of hun dag beginnen met koffie en een krantje in de zon. Aan de bar in een zeecontainer worden koude drankjes en versnaperingen geserveerd.
Het zand dat wordt gebruikt voor het strand is afkomstig van het WK Volleybal dat afgelopen week op de Dam werd georganiseerd. De 250m3 zand is vanochtend om zeven uur vanaf de Dam verscheept naar Playground CS.
Mede-initiatiefnemer Joost Aartsen (Tosti Creative):
“Wij hopen tijdens dit project vijfhonderd blije gezichten per dag te zien op deze uitzonderlijke locatie. Het is geweldig dat de gemeente dit initiatief ondersteunt en het project met ambitieuze ondernemers wilt realiseren. Het doel van dit project is om een Amsterdams collectief te vormen, om samen Amsterdam in beweging te krijgen. Iedereen met leuke ideeën is van harte welkom om een steentje bij te dragen.”
Mede-initiatiefnemer Henny Heijmans (Amsterdam Verbindt):
“Dit experiment vormt voor Amsterdamverbindt de opmaat naar een groter project, waarbij meer ruimte komt voor kinderen in parken in Amsterdam. Een speelpark waar de stad samenkomt en verbindt. Een plek waar kinderen de uitdaging vinden die ze nodig hebben en waar ouders kunnen genieten.”
Perskit (afbeeldingen, logo’s en overige informatie):
Pers en andere belangstellenden kunnen contact opnemen met:
Contactgegevens van Urban Space Agency
Pim Evers, communicatief: Pim@UrbanSpaceAgency.nl
Peter Groenendaal, placemaker: Peter@UrbanSpaceAgency.nl
Social Media Playground CS:
Instagram: Playground_CS
Playground CS
Urban Space Agency Playrground CS

 

Reacties zijn gesloten.